Wereldkampioen Klitschko vindt boksen geen vrouwensport
Foto: afp
Vitali Klitschko, de 38-jarige Oekraïense WBC-wereldkampioen bij de zwaargewichten, heeft zich in de Duitse pers neerbuigend uitgelaten over het vrouwenboksen. "Boksen is een sport voor mannen, niet voor vrouwen", verklaarde de Oekraïense bokskampioen toen hem gevraagd werd wat hij van het vrouwenboksen als olympische sport vond.

"Ik hoop dat de vrouwen dit niet verkeerd zullen opvatten, want dit klinkt misschien wel oubollig en conservatief, maar ik ben van mening dat er voor vrouwen mooiere sporten bestaan dan boksen", verklaarde de oudste van de broers Klitschko aan de Duitse krant Die Welt.
 

"Wanneer ik twee vrouwen zie vechten in de ring, doet dat pijn aan mijn hart. Ik ben dus helemaal geen fan van het vrouwenboksen. Boksen is immers een mannensport", vatte de Oekraïner kort samen.


De Oekraïense kolos voegde er nog aan toe "er alles aan te zullen doen om te verhinderen dat zijn dochter in de voetsporen van Laila Ali (de dochter van Mohammed Ali en tevens professioneel bokser) zou treden".
 

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kondigde in augustus 2009 aan dat het vrouwenboksen zijn intrede zou maken op de Olympische Spelen van 2012 in de Britse hoofdstad Londen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in