Barcelona walst met 4-0 over Stuttgart.
Foto: epa
Barcelona zit bij de laatste acht in Champions League. Messi - acht goals in vier matchen! - leidde de titelverdediger voorbij Stuttgart (4-0).

FC Barcelona is het enige Spaanse team in de kwartfinales. Barça zag de landgenoten van Sevilla en Real Madrid sneuvelen in de 1/8ste finales.

Vooral na de uitschakeling van de eeuwige aartsrivalen uit Madrid dromen ze er in Nou Camp van om de titel in de Champions League te verlengen op 22 mei. Want de finale wordt dan gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu, de thuishaven van, inderdaad, de grote rivalen van Real Madrid. Daar de beker met de grote oren in de hoogte te mogen tillen, zou nog zoeter smaken bij het hele huishouden van Barcelona. ‘Ja, ja, ja! We gaan naar Madrid’, scandeerden de fans gisteren al.

In de 1/8ste finales bleef Barcelona in Stuttgart steken op 1-1. Maar in de terugwedstrijd in eigen stadion werd bijzonder snel en vlot orde op zaken gesteld door met 4-0 te winnen.

Via wie anders dan Lionel Messi? De nog altijd maar 22-jarige Argentijn zorgde nog voor het kwartier op zijn eentje voor de 1-0. Hij kreeg de bal toegespeeld net over de middellijn en rukte zomaar op naar het strafschopgebied. Vier verdedigers van Stuttgart snelden tegelijkertijd op Messi af, maar die antwoordde door tussen dat bos toch netjes de bal in de kruising te trappen. Heerlijk.

Messi scoorde na de rust ook nog de 3-0 en is duidelijk dé man in vorm bij Barcelona. In de laatste vier duels voor zijn club scoorde hij maar liefst acht doelpunten. En dat zijn ronduit indrukwekkende cijfers.

Ook sterke Yaya Touré

De 2-0 halfweg de eerste helft van Pedro Rodriguez was het enige doelpunt van de laatste negen van Barça - tot voor de 4-0 van de ingevallen Bojan - dat niet door Messi werd gemaakt. De 2-0 toonde aan dat het team niet enkel afhangt van de flitsen van De Vlo. Rodriguez scoorde na een prachtige collectieve aanval over Yaya Touré - de Ivoriaanse ex-middenvelder van Beveren was ook een van de uitblinkers - en uiteraard Messi.

Ref van Barça naar Cercle

Opmerkelijk: scheidsrechter was Alain Hamer, de Luxemburger die onlangs Charleroi-Zulte Waregem floot en zondag Cercle-STVV leidt. Van een contrast gesproken. (GDV)