Een van de overvalers van een pokertoernooi in Berlijn heeft zich maandag aangegeven bij de Duitse politie en drie medeplichtigen geïdentificeerd. Dat hebben de Duitse autoriteiten bekendgemaakt.

Volgens de 21-jarige man werd de buit meteen na de roof verdeeld. Hij beloofde het geld terug te betalen via zijn advocaat.

Er werd sinds 6 maart gespeurd naar de verdachten die, gewapend met een revolver en een machete, een Duits hotel binnenstormden waar een pokertoernooi werd gehouden. De mannen gingen ervandoor met 242 duizend euro.

Voor de drie voortvluchtigen is een arrestatiebevel uitgevaardigd. De huizen van de mannen werden bezocht, maar ze werden niet thuis aangetroffen. De politie ging ervanuit dat de mannen op de vlucht zijn. Alle drie de mannen zijn bekend bij de politie in verband met eerdere misdrijven, waaronder beroving en het toebrengen van lichamelijk letsel.

De openbaar aanklager zei dat de mannen eerst hebben gekeken bij de locatie of een overval mogelijk was. 'Toen ze zagen dat de bewakers geen wapens droegen, besloten ze dat ze een kans hadden.'