De Nederlandse christendemocratische regeringspartij CDA wil in de komende besluiten over wegenbouw het woord 'kilometerheffing' niet meer tegenkomen. Dat heeft CDA-parlementslid Ger Koopmans woensdag gezegd. Koopmans wil over deze kwestie donderdag in debat gaan met aftredend verkeersminister Camiel Eurlings (eveneens CDA).

Eurlings stuurde woensdag een brief aan het parlement waarin hij duidelijk maakte dat hij stopt met de voorbereidende handelingen voor het invoeren van de kilometerheffing, omdat de Kamer dat onderwerp controversieel heeft verklaard. De ontslagnemende regering zal het onderwerp in de komende periode niet meer aanpakken. In de brief stelt de CDA-bewindsman geen nieuwe financiële verplichtingen aan te gaan voor het project.

Koopmans vindt dat Eurlings in zijn brief niet ver genoeg gaat. "Met zijn brief zet de minister de kilometerheffing op sterk water, maar we moeten nog tracébesluiten nemen waarin de heffing als een van de alternatieven wordt genoemd. Die onduidelijkheid moet eruit", aldus Koopmans.