Website gidst je door labeljungle
Foto: labelinfo.be
Zogenaamde ‘duurzaamheidslabels’ zouden consumenten moeten helpen in hun keuze van duurzame producten. Maar het wemelt intussen van de labels. De website ‘labelinfo’ maakt je wegwijs.

Labelinfo.be geeft bezoekers informatie over de bedoeling van duurzaamheidslabels en de manier waarop ze gecontroleerd worden. De website biedt vandaag al informatie over 49 verschilende labels, waarvan 15 bouwlabels die recent werden toegevoegd, zoals het Passief huis certificaat, Cradle to cradle, Hr top en Optimaz Elite.

Op de vernieuwde website kan je ook 20 productcategorieën, van vaatwassers, textiel, en computer tot biologische landbouw, met mekaar vergelijken. Voor elke categorie werden de belangrijkste criteria met mekaar vergeleken en werd een totaalscore op 100 berekend. Zo zie je meteen welk label de strengste milieu- en/of sociale criteria heeft voor iedere productcategorie.

Labelinfo.be berekent eveneens een score op 100 die weergeeft hoe goed de controle en de transparantie van elk label is, op basis van 10 criteria.