‘Loterij kan winnaars enkel vragen zich te melden’
Foto: rr
De Nationale Loterij is gebonden aan de anonimiteit van de winnaars en kan dus volgens Pierre-Laurent Fassin, woordvoerder van de Nationale Loterij, weinig ondernemen behalve hen te vragen zich te melden. De Loterij reageert woensdag op het nieuws van eerder op de dag dat vorig jaar 3,5 miljoen euro niet opgehaald werd door nonchalante Lottowinnaars.

‘We zijn gebonden door de anonimiteit van de winnaars. Wie zijn of haar biljet in Blankenberge of Brussel valideert, woont daarom niet noodzakelijk daar’, legt Fassin uit. ‘Het is dus bijzonder moeilijk om de winnaars te pakken te krijgen zoals de senator (Dirk Claes (CD&V) dat wil.’

De gewonnen bedragen die niet opgevraagd worden, blijven trouwens bij de Nationale Loterij. De vergeten bedragen worden niet bijgeteld bij de winst, bevestigde woordvoerster Sofie Van den Bussche al.

20 weken

Winnaars hebben twintig weken de tijd om zich te melden bij de Nationale Loterij. ‘Die termijn volstaat ruimschoots voor mensen die terugkomen van vakantie, uit het ziekenhuis of die zich herinneren dat ze meegespeeld hebben’, stelt Fassin.

Hoewel 3,5 miljoen euro vergeten werd, kwam 553 miljoen euro vorig jaar wel terecht bij wie er recht op had, merkt de woordvoerder nog op.