Vrijdag opnieuw 'Sugar Time'
Foto: WAS
Vrijdagavond om 23 uur bokst Sugar Jackson in de Antwerpse Lotto Arena in een kamp over twaalf ronden tegen de Amerikaan Randall Bailey, met als inzet een IBF-wereldtitelkamp tegen de regerende wereldkampioen Jan Zaveck uit Slovenië.

Woensdagmiddag maakten beide boksers kennis met mekaar. 'Ik heb niet te veel naar de beelden van mijn tegenstander gekeken. Ik ga uit van mijn eigen sterkte', meldde de 35-jarige 'Knock-Out King' Bailey. Hij bokste 47 beroepskampen en won er 40, waarvan 35 keer na k-o. Hij was drie keer wereldkampioen bij de junior-welters en is pas sinds vorig jaar overgestapt naar de weltercategorie, nadat hij negen keer voor een wereldtitel bokste.

'Zijn punch is zijn sterkste en gevaarlijkste wapen', wist Reynald De Vulder, de coach van Jackson. 'Als Sugar de eerste vier ronden kan standhouden, dan moet hij hem kunnen aftakelen, want fysiek is hij er 100% klaar voor. Hij moet echter voortdurend blijven bewegen en zijn tegenstander afmatten'.

'Voor ons wordt het alles of niets, want bij een verlies moet Sugar weer lange tijd werken naar een titelkamp en ontvangt hij minder geld voor een kamp," wist manager Louis De Vries.

Jackson zelf bleef er onverstoord bij. 'Als je goed voorbereid bent, als je in conditie zit, dan speelt het geen rol uit welk land de tegenstander komt. Ik wil die wereldkamp en natuurlijk droom ik ervan om ooit eens in de Verenigde Staten op een affiche te staan. Vrijdagavond is het Sugar Time', besloot Jackson in zijn gekende stijl.