Politieagent bekent moord op Nederlandse Milly
Foto: wfa
Een 26-jarige agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft de moord bekend op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. Het meisje werd gisteren dood teruggevonden in de tuin van de dader, dicht bij het ouderlijk huis van Milly.

De agent had zich dinsdagmiddag gemeld op het politiebureau. Hij heeft inmiddels bekend dat hij het meisje naar zijn huis heeft meegenomen en haar daar om het leven heeft gebracht. Hij gaf geen motief voor zijn daad.

Procureur G. Van Beek kon niet ingaan op de vraag of er seksueel contact is geweest tussen Milly en de verdachte. 'Dat moet dissectie op het lichaam uitwijzen', meldde de hoofdofficier. Ook is nog niet duidelijk of het meisje vrijwillig met hem is meegegaan of dat de verdachte haar heeft gedwongen. Milly had 'een vage buurrelatie' met de man, aldus de magistraat.

Milly verdween vorige week woensdagmiddag. Ze was alleen thuis toen haar moeder haar opbelde, net voor ze van haar werk naar huis reed in de wijk Sterrenburg in Dordrecht, een provinciestadje onder Rotterdam. Ze wou weten wat Milly die avond wilde eten. ‘Maakt niet uit’, antwoordde Milly. Kort daarop brak ze het telefoongesprek af. ‘Want er staat iemand aan de deur’, zei ze tegen haar moeder.

'Hoezo is de politie je beste vriend?'

In Dordrecht maar ook in andere Nederlandse plaatsen werd met afschuw en verslagenheid gereageerd op de gewelddadige dood van Milly.

'Ons intens medeleven gaat natuurlijk eerst en vooral uit naar de ouders, familie en vrienden van Milly Boele', liet korpschef Aad Meijboom woensdag in een eerste reactie weten. Volgens het korps heeft de dood van Milly intern tot emotionele reacties geleid. Op internet wordt soms cynisch gereageerd op het feit dat de vermoedelijke dader een politieman is. 'Hoezo is de politie je beste vriend?' vraagt iemand zich af.

Ook op de school van Milly, het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht, is de schok groot. 'We zijn afgelopen week blijven hopen op een goede afloop. Dan komt het nieuws van de dood van Milly toch als een schok', zei locatiedirecteur Peter van de Steenhoven. 'Er heerst hier verslagenheid en verdriet. Het is moeilijk te bevatten. Milly was een heel aardig meisje. Je kunt je niet voorstellen dat iemand haar iets heeft kunnen aandoen.' De medeleerlingen van Milly Boele zijn woensdagochtend opgevangen in hun lokaal.