Kind en Gezin heeft een onthaalmoeder erkend van wie de drie eigen kinderen wegens 'emotionele verwaarlozing' door de jeugdrechter geplaatst zijn in een pleeggezin. Volgens Kind en Gezin is de situatie 'gekend en opgevolgd'.

Kind en Gezin preciseert dat de vrouw is aangesloten bij een dienst voor onthaalouders, die een erkenning heeft van Kind en Gezin. Die dienst heeft de zaak gemeld bij Kind en Gezin. 'De situatie is gekend en nauwgezet opgevolgd', aldus Kind en Gezin. Omwille van de privacy kan Kind en Gezin niet verder ingaan op de situatie, aldus een woordvoerster.

De vrouw vangt twee jonge kinderen op, schrijft Het Laatste Nieuws. De moeder woont nu in de regio Kortrijk, na heel wat omzwervingen. Ze stond haar eigen kinderen vrijwillig af in 2004, omdat ze niet in staat was hen enige standvastigheid en gepaste affectiviteit te bieden. De vrouw is volgens specialisten labiel, spilzuchtig, heeft weinig inzicht in haar verantwoordelijkheden en kan moeilijk situaties inschatten. Ze bracht haar eigen kinderen zodanig in de war dat ze bijstand nodig hebben van een psycholoog, ook al worden ze voorbeeldig opgevangen in het pleeggezin.

Ondanks pogingen om haar kinderen terug te krijgen, zijn ze op bevel van de jeugdrechter nog steeds geplaatst. De vrouw stelde zich vorig jaar kandidaat om onthaalmoeder te worden. Ze werd gescreend door een dienst, in opdracht van Kind en Gezin.