Volgens een peiling uitgevoerd op vraag van de kranten van de groep Vers l’Avenir wint de PS terrein in Wallonië. De Franstalige socialisten zouden 33,1 procent van de stemmen binnenrijven, 2 procent meer dan bij de peiling van september 2009 en 0,3 procent meer dan het verkiezingsresultaat bij de regionale verkiezingen van juni vorig jaar.

De dalende trend bij de MR zet zich voort. De partij verzamelt volgens de peiling 21,5 procent van de stemmen, of 2 procent minder dan het laatste verkiezingsresultaat.

Ecolo blijft hangen op een score van 18,6, die gelijkaardig is aan de verkiezingsuitslag van juni. Een peiling in september voorspelde voor de Franstalige groenen nog een forse stijging tot boven de 20 procent.

Het cdH van Joëlle Milquet blijft volgens de peiling steken op de vierde plaats met 16,9 procent. De Parti Populaire van Mischaël Modrikamen moet het stellen met slechts 1,7 procent.

In het rijtje van de meest geloofwaardige politici, loopt Europees president Herman Van Rompuy voorop (77,3%), gevolgd door minister-president Rudy Demotte (72,9%) et covoorzitter van Ecolo Jean-Michel Javaux (72%). Drie persoonlijkheden zijn er qua populariteit sterk op vooruit gegaan: de MR-fractieleider van het Waals parlement Willy Borsus, minister van Onderwijs Marie-Dominique Simonet (cdH) en Waals minister van Interne Aangelegenheden Paul Furlan (PS).

Dedicated Research nam de peiling telefonisch af bij ongeveer 600 Waalse kiezers tussen 3 en 8 maart. De maximale foutmarge bedraagt 4 procent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig