Rooney overstemt Becks
Foto: reuters
Man U plaatste zich met een 4-0-zege tegen AC Milan voor de kwartfinales van de Champions League. Beckham kreeg een ovatie bij zijn terugkeer, maar de echte applauswissel was voor Rooney, die twee keer scoorde.

Milan-coach Leonardo liet het Engelse volk wachten op zijn brood en spelen en zette David Beckham op de bank. De 34-jarige Engelse middenvelder van AC Milan was tien jaar de publiekslieveling in Manchester en voor het eerst in zeven jaar nog eens in het Theatre of Dreams. Toen zijn naam werd afgeroepen groette hij zowel de fans van Milan als die van Manchester.

Het was echter de nieuwe chouchou van de Mancunians die Manchester United op voorsprong bracht. Met een krachtige en goed geplaatste kopbal op voorzet van Gary Neville zorgde Wayne Rooney voor de 1-0. AC Milan is de favoriete opponent van Rooney, in de vorm van zijn leven. De tweede helft was nog maar op gang getrapt of Rooney scoorde al zijn zesde treffer tegen de Rossoneri in de Champions League. Nani had weinig moeite om een slordige pass van Milan te onderscheppen. Met een assist buitenkant voet bediende hij vanaf de links Rooney, die sneller op de bal was dan doelman Abbiati en in doel devieerde: 2-0.

De Koreaan Park deed de wedstrijd helemaal dood met de 3-0. Tijdens een alweer pijlsnelle counter van Man U passte Paul Scholes de bal op Park, die het leer heerlijk controleerde. Vanuit een scherpe hoek maakte hij koel af.

Het werd tijd voor de applauswissels. Toen na 64’ David Beckham op het veld werd gebracht voor Abate, gaf zijn oude publiek hem een staande ovatie. ‘Welcome back David Beckham’ stond op een stuk karton te lezen. Maar de echte applausvervanging was even later voor Wayne Rooney, de nieuwe held in Manchester. Hij werd afgelost door Berbatov.

David Beckham gaf het publiek nog wat lekkers met een heerlijke volley na 75 minuten. Van Der Sar tikte met de grootste moeite over. De oude vos is zijn streken niet kwijt, maar wel zijn ticket voor de kwartfinales. Manchester United was eenvoudigweg veel fitter en efficiënter dan Milan. Fletcher kopte in het slot zelfs nog de 4-0 tegen de netten.

Uitslagen
Real Madrid-Lyon 1-1 (0-1)
Man United-Milan 4-0 (3-2)