Shirt Lukaku brengt 4.511 euro op
belga Foto: © BELGA
De Profliga zamelde met de verkoop van de 'Our goal a better world'-shirts 31.270 euro in voor SOS Kinderdorpen. Het truitje van Anderlecht-spits Romelu Lukaku bracht het meeste geld in het laatje. Met 4.511 euro was het goed voor meer geld dan al de andere truitjes in de top tien samen.

In die top tien zitten enkel truitjes van spelers van Anderlecht en Club Brugge. Het shirt van Club Brugge-middenvelder Ivan Perisic bracht met 500 euro het op één na meeste op, dat van Club Brugge-aanvaller Dorge Kouemaha staat met 477 euro op de derde plaats. Ook de shirts van Stijn Sijnen (460 euro), Vadis Odjidja (460), Mbark Boussoufa (405), Michael Klukowski (380), Roland Juhasz (375), Carl Hoefkens (370) en Jeroen Simaeys (357) deden het goed.

In de slotfase van de veiling werden er ook nog twee superboden uitgebracht op het shirt van Lukaku, met een maximum van 15.110 euro. Beide biedingen bleken echter niet ernstig, waardoor het derde bod het dus haalde. Zo'n 'herkansingsbod' is een normale zaak bij biedingen op ebay.

SOS Kinderdorpen is een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor de belangen en rechten van kinderen. De organisatie werd in 1949 in Oostenrijk opgericht en heeft momenteel meer dan honderd nationale afdelingen.