Zes recente wedstrijden in de Griekse nationale competities, waarvan één in eerste klasse, zijn 'verdacht' en worden onderzocht in het kader van een onderzoek naar mogelijke wedstrijdvervalsing. Dat heeft het Griekse ministerie van Sport woensdag laten weten.

De algemeen secretaris voor Sport, Panos Bitsaxis, maakte bekend dat hij op vraag van de Europese voetbalunie UEFA een rapport heeft overgemaakt aan het gerecht, met daarin één eersteklassewedstrijd en vijf matchen in de tweede klasse. De zes matchen werden gespeeld tussen november 2009 en februari 2010.

In december had de UEFA in een rapport al haar twijfels geuit over twaalf Griekse tweedeklassers. Die zouden betrokken zijn in het schandaal rond matchvervalsing in verschillende Europese landen.

Volgens de Griekse pers is de geviseerde wedstrijd in eerste klasse de partij tussen Panthrakikos Komotini en Giannina (1-2) van 10 januari. De clubs ontkenden woensdag allebei in een persbericht elke mogelijke 'trucage'.

In november vorig jaar kwam een reeks vervalste wedstrijden aan het licht in verschillende Europese landen. Het gaat om minstens zeven wedstrijden in de voorrondes van de Champions en Europa League van vorig jaar.