Frédéric Amorison (Landbouwkrediet) heeft woensdag in het Oost-Vlaamse Wanzele de eerste Belgische kermiskoers van het jaar gewonnen. De 32-jarige Waal haalde het licht afgescheiden, voor Sep Vanmarcke en Koen Barbé.

Vrij vroeg vormde zich een kopgroep met Geert Omloop, Steven Van Vooren, de Nederlanders Wouter Mol en Emmanuel Ruitenbeek en de Fransman David Boucher. Op zowat 15 kilometer van de finish werden zij gegrepen. In volle finale ontstond er een nieuwe kopgroep van vijf, met Sep Vanmarcke, Frédéric Amorison, Koen Barbe, de Fransman Jean Zen en de Nederlander Matthé Pronk. Amorison plaatste op twee kilometer van de eindmeet een aanval en kon zijn korte solo succesvol afronden.

'Met teammaat Barbé sprak ik af om beurt aan te vallen. Ik ging op twee kilometer van de finish mijn kans en Barbe stopte netjes af. We hebben het teamspel perfect gespeeld', reageerde Amorison. 'Dit jaar kon ik eindelijk eens een goede voorbereiding afwerken zonder tegenslagen en daar ben ik niet rouwig om. Ik hoop me in Nokere Koerse opnieuw te kunnen laten zien.'