Gerdemann wint eerste rit Tirreno-Adriatico
Foto: photo news
Linus Gerdemann (Milram) heeft de eerste etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Duitser was na een rit van 148 kilometer tussen Livorno en Rosignano de snelste van een groepje van vier, dat nipt het peloton voorbleef. De Spanjaard Pablo Lastras Garcia werd tweede, de Deen Matti Breschel derde en de Italiaan Luca Paolini vierde.

De Wit-Rus Yauheni Hutarovich was voor de vijfde plaats de snelste van het peloton.
Gerdemann is ook de eerste leider in de Italiaanse rittenkoers. Hij boekte woensdag zijn tweede overwinning van het seizoen. In februari won hij al de Trofee Inca op Mallorca.

Er werd tussen besneeuwde velden gekoerst in Toscane. De Oekraïner Dmytro Grabovskyy trok er zich niets van aan en ging meteen op avontuur. Met een maximumvoorsprong van 11:40 hield hij het 120 kilometer lang vol. Toen het peloton een eerste keer de aankomstplaats bereikte, was er al geen spoor meer te bekennen van Mark Cavendish. Door zijn verstoorde voorbereiding was hij simpelweg uit de wielen gereden.

In de plaatselijke ronde probeerde Pablo Urtasun een solo. Zijn plaats in de spits werd overgenomen door Niki Terpstra, maar ook de Nederlander hield het niet vol. Op zes kilometer trok Paolini in het offensief. Breschel was de eerste om te reageren. Daarna sloten Gerdemann en Pablo Lastras aan. Ook de vier leken vogels voor de kat, maar ze bleven net voorop.