Het internet is een van de 237 genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrede. Het Noorse Nobelcomité kondigde aan dat het nominaties voor 199 personen en 38 organisaties heeft ontvangen.

Hoewel het Nobelcomité zelf nooit bekendmaakt wie genomineerd is, doen diegenen die een persoon of organisatie voordragen dat soms wel.

Sinds de start in 1901 zijn er nog nooit zoveel kandidaten voor de Nobelprijs voor de Vrede geweest. Bij het comité in Oslo zijn dit jaar 237 voorstellen ingediend. Volgens Geir Lundestad, de secretaris van het comité, bevinden zich daaronder ook 38 organisaties. Het vorige record lag op 205 nominaties in 2005.

Vorig jaar wist de Amerikaanse president Barack Obama de prijs ter waarde van 1 miljoen euro in de wacht te slepen. De beslissing wordt dit jaar begin oktober bekendgemaakt.

Deze keer staan er verschillende 'opstandige' Chinezen op de lijst, waaronder de intellectueel Liu Xiaobo die onlangs veroordeeld werd tot een celstraf van 11 jaar wegens poging tot staatsgreep na het mee opstellen van 'Charte 08', een tekst dat een democratisch China eist. Verder is ook de mensenrechtenactiviste Rebiya Kadeer, die strijdt voor de rechten van de Oeigoeren, een van de kanshebbers.