Twee mannen die er van verdacht worden het lichaam van de voormalige Cypriotische president Tassos Papadopoulos te hebben gestolen, blijven in de cel. De twee hadden het lichaam drie maanden lang verborgen gehouden en wilden er losgeld voor vragen.

De twee, een 31-jarige immigrant uit India en een 48-jarige Griekse Cyprioot, zouden volgens de politie in december het graf van Papadopoulos opengebroken hebben met een houweel en een schop. Het lichaam zouden ze nadien op een andere plek herbegraven hebben.

De broer van de Griekse Cyprioot is naar alle waarschijnlijkheid het brein achter de bizarre roof, maar die zit momenteel al in de cel voor andere vergrijpen.

Er kwam een doorbraak in de zaak toen de man uit India contact zocht met de familie van Papadopoulos. Hij heeft ondertussen ook bekend.

'De verdacht zei dat hij spijt had en besloot de familie om geld te vragen om te onthullen waar het lichaam verborgen was', aldus de politie. Dat pakte echter anders uit, want daardoor kwam de politie hem op het spoor.