De vermeende discriminatie van Fnac
Foto: red
Fnac pakt vandaag uit met een opvallende promotie. Op de website van de winkelketen staat te lezen dat Nederlandstalige houders van een Fnac lidkaart recht hebben op tien procent korting. Voor de Franstalige klanten gaat het maar om vijf procent.

Een bericht dat ook de Franstalige website van Sudpresse is opgevallen. 'Fnac is een instituut in België. Gereputeerd voor zijn grote keuze in onder meer boeken, cd's en dvd's', schrijft Sudpresse. 'Maakt deze gereputeerde winkelketen zich schuldig aan discriminatie? Hun website suggereert alvast van wel'.

Wat is er aan de hand? Fnac maakt op zijn homepage reclame voor de online verkoop van reisboeken. -10 % in punten met je Fnac kaart staat links te lezen, -5 % en point avec la carte Fnac staat rechts. Opvallend? Inderdaad. Discriminatie? Toch niet.

Dat maakt een simpel telefoontje aan de persdienst van Fnac duidelijk. 'Een fout van onze webredactie die we zo snel mogelijk zullen rechtzetten', klinkt het. 'We bieden aan iedereen vijf procent reductie op de online aankoop van reisboeken en geen tien procent'.