De vergroeide Amerikaanse tweeling uit Arizona, Emma en Taylor Bailey (3), zal sterven als ze niet snel gescheiden worden. Hun enige hart is te zwak om hen allebei in leven te houden.

De ouders van Emma en Taylor staan voor een hartverscheurende keuze. Als de tweeling niet snel gescheiden wordt, zullen beide meisjes sterven. Maar de kans dat ze beiden de operatie overleven is ook erg klein. Dokters zeggen dat het hoog tijd is dat de ouders een beslissing nemen.

Emma en Taylor zijn van hun borstbeen tot hun navel met elkaar vergroeid. Toen ze geboren waren dachten de dokters dat ze niet langer dan vijftien minuten zouden leven. Nu zeggen de dokters dat ze binnen de twee jaar geopereerd moeten worden om enige kans te hebben om te overleven. De meisjes hebben in het verleden al verscheidene kleine ingrepen aan hun zwakke hart moeten ondergaan.

De meisjes delen niet alleen een hart, maar ook een lever. De operatie heeft het meeste kans om te slagen als beide meisjes harttransplantaties ondergaan met donorharten en één van hen een levertransplantatie krijgt.

"De omstandigheden voor de scheiding moeten optimaal zijn, of de operatie kan niet doorgaan" zegt Mandy Bailey, de moeder van de meisjes. "We beseffen dat we een moeilijke keuze moeten maken, maar we weten ook wat er zal gebeuren als we niets ondernemen. Het is een mirakel is dat ze nog in leven zijn en dat ze gelukkig zijn. Ze zijn een zegen voor onze familie."