Kermiskoers Wanzele van start met 146 renners
Foto: belga
De kermiskoers in het Oost-Vlaamse Wanzele telt uiteindelijk 146 deelnemers. Dat zijn er veel meer dan de organisatie had gevreesd in de nasleep van de nieuwe regelgeving voor dergelijke wedstrijden.

Bij de deelnemers onder meer Belgische kleppers als Iljo Keisse, Wim Vanhuffel, Kevyn Ista, Kenny Dehaes, Jan Kuyckx, 3-voudig winnaar Steven Caethoven, Wilfried Cretskens en Klaas Lodewyck.

De Koninklijke Belgische Wielerbond KBWB vaardigde voor dit soort categorie wedstrijden een nieuw reglement uit. Enkel renners die onderdak hebben bij een ProTourploeg, professioneel continentaal team, continentale ploeg of een team dat deel uitmaakt van de Topcompetitie U27 krijgen nog startrecht. Dit aantal mag door de organisator aangedikt worden met 20 renners die niet in die categorieën onder te brengen zijn.

'Misschien wil de KBWB de kermiskoersen hiermee een zachte dood laten sterven?' liet organisator Marnik Baeyens gisteren nog optekenen in deze krant. Zijn vrees bleek dus onterecht.

De koers ging iets later dan gepland van start omdat er een auto op het parcours stond. Door die vertraging werd de wedstrijd met een ronde ingekort.