Noord-Italië ondergesneeuwd, het zuiden overstroomd
Foto: afp
Italië blijft ook woensdag niet gespaard van sneeuwstormen in het noorden van het land, en hevige regen in het zuiden. De regenval veroorzaakte onder andere overstromingen en grondverschuivingen. De luchthaven van Bologna moest worden afgesloten.

In Calabrië (zuiden), werd de provincie Catanzaro geteisterd door overstromingen na hevige regenval gedurende de nacht. Hetzelfde scenario was te vinden in Vallo di Diano, waar het 24 uur aan een stuk regende. Voorlopig is er nog geen beterschap in zicht, aangezien ook voor woensdag nog bakken regen verwacht wordt in onder andere Calabrië en Basilicate.

In het centrum van Italië moest de luchthaven van Bologna de deuren sluiten door de aanhoudende sneeuwval. Venetië, in het noorden van Italië, wordt dan weer geteisterd door sneeuw en rukwinden van 80 km/uur.

In de nacht van dinsdag op woensdag kwamen honderden autobestuurders vast te zitten op de autosnelweg tussen Rome en L'Aquila. In Umbrië waren een honderdtal bestuurders verplicht om hun wagen te verlaten en de nacht door te brengen in een hotel. Talloze autosnelwegen verspreid over het hele land liggen onder een dikke laag sneeuw waardoor het verkeer danig in de war wordt gestuurd.