Frankrijk in de ban van 'affaires' van Sarkozy en Bruni
Benjamin Biolay Foto: reuters
In Frankrijk doet een hardnekkig gerucht de ronde dat zowel de president als zijn vrouw een affaire zouden hebben. Alle betrokkenen, voor zover ze commentaar geven, ontkennen dat echter.

De eerste geruchten verschenen op de sociale netwerksite Twitter en vonden van daar hun weg naar de rest van het internet.

Eerst doken er berichten op over Carla Bruni die een nauwe band zou hebben met zanger en liedjesschrijver Benjamin Biolay. De twee zouden volgens sommigen een tijd samen doorgebracht hebben in Thailand en er wordt zelfs gefluisterd dat ze een appartement zouden delen in Parijs.

President Sarkozy zelf zou dan weer troost gezocht hebben bij minister Chantal Jouanno, die zelf ook getrouwd is.

Veel speculaties dus, maar weinig tastbaar bewijs. En toch gooide televisiezender i-Tele nog wat olie op het vuur door op te merken dat Bruni er wel heel snel bij was om Biolay te feliciteren toen hij een prijs won en de vraag te stellen of Sarkozy hetzelfde zou gedaan hebben bij een prijsuitreiking voor Jouanno, die een karatekampioene is.

Een woordvoerder van Jouanno liet alvast weten verontwaardigd te zijn door de geruchten en zei dat er eventueel gerechtelijke stappen zouden ondernomen worden tegen lasterlijke aantijgingen. Het Elysée weigert commentaar te geven op de speculaties.