'Alice in Wonderland' brengt in openingsweekend meer op dan 'Avatar'
Foto: rr
De 3D-film 'Alice in Wonderland' heeft in de VS het box office-record van 'Avatar' verbroken. In het openingsweekend bracht de film van Tim Burton al 116 miljoen dollar op, dat is 29 miljoen dollar meer dan bij de opening van 'Avatar', die toen 77 miljoen dollar in het laatje bracht.

Daarmee is 'Alice in Wonderland' de meest succesvolle 3D-film in een openingsweekend. De film heeft bovendien ook in de IMAX-zalen een vliegende start genomen. Daar bracht de film in het openingsweekend bijna 12 miljoen dollar op, eveneens een record. Ter vergelijking: 'Avatar' bracht toen 9,5 miljoen dollar op.

Globaal gezien is 'Alice in Wonderland' de zesde best scorende film in het openingsweekend in de Amerikaanse box office-geschiedenis. Op de eerste plaats staat nog altijd 'The Dark Knight' (158,4 miljoen dollar), gevolgd door 'Spider-Man 3' (151,1 miljoen dollar) en 'Twilight: New Moon' (142,8 miljoen dollar).

Maar om 'Avatar' van de troon te stoten als meest winstgevende film aller tijden, zal de 3D-prent van Tim Burton nog heel wat volk naar de zalen moeten lokken. 'Avatar' verbrak eind januari het record van 'Titanic' uit 1997, dat 1,843 miljard dollar in het laatje bracht.