Groot-Brittannië stuurt 42 miljoen voorbehoedmiddelen naar Zuid-Afrika
Foto: rr
Groot-Brittannië zal 42 miljoen voorbehoedmiddelen sturen naar Zuid-Afrika, die er een miljard vraagt in het kader van de strijd tegen HIV-besmetting. Dat staat te lezen op de website van de Britse krant The Guardian. In juni ontvangt Zuid-Afrika duizenden voetbalfans tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2010.

De vraag van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten werd gesteld tijdens het recente bezoek van president Jacob Zuma in Groot-Brittannië. Zuid-Afrika verwacht meer dan 500.000 bezoekers tijdens de wereldbeker. De toestroom aan toeristen zal ook de prostitutie in het land doen toenemen, wat het risico op HIV-besmetting vergroot, aldus Zuma.

Volgens de Zuid-Afrikaanse autoriteiten zullen zo'n 40.000 prostituees afkomstig uit de buurlanden en Oost-Europa zich mogelijks naar Zuid-Afrika begeven tijdens het wereldkampioenschap voetbal.

Elk jaar verspreidt de Zuid-Afrikaanse regering zo'n 450 miljoen voorbehoedmiddelen, ervan uitgaande dat 16 miljoen mannen seksueel actief zijn. Het land wordt geteisterd door een van het hoogst aantal aidsbesmettingen ter wereld.