Toyota Prius slaat op hol in Californië
Foto: rr
In de Amerikaanse staat Californië is een Toyota Prius op hol geslagen. De verkeerspolitie moest eraan te pas komen om de bestuurder te ontzetten. De auto van de bestuurder werd nochtans als veilig beschouwd.

De eigenaar, de 61-jarige James Sikes, was twee weken geleden met zijn auto naar de dealer geweest om hem te laten checken, maar had te horen gekregen dat zijn serienummer niet op de zogeheten 'recall list' van Toyota stond.

Sikes reed maandagmiddag op een snelweg bij San Diego. Hij accelereerde om een andere auto te kunnen inhalen, waarna de Prius op hol sloeg. Sikes probeerde te remmen, maar de auto ging uit zichzelf steeds harder rijden. Sikes stoof met een snelheid van meer dan 150 kilometer per uur over de weg omdat het gaspedaal kennelijk bleef hangen.

Hij belde de politie. Deze zei hem de motor uit te zetten en de handrem aan te trekken. De verkeerspolitie hielp hem ook vaart te minderen door bumper aan bumper voor hem te gaan rijden en af te remmen. Sikes kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Toyota ligt zwaar onder vuur vanwege technische problemen. Zo'n 8,5 miljoen auto's zijn vanwege die problemen teruggeroepen. De Toyota van Sikes viel daar niet onder.