Bayer Leverkusen heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na 13 overwinningen en 11 draws moest met lege handen vertrekken uit Nürnberg. Het werd 3-2 voor de thuisploeg.

Leverkusen kwam er gedurende lange tijd niet aan te pas. Twee doelpunten van Choupo-Moting in de eerste helft en eentje van Tavares tien minuten na rust, zorgden voor een zware 3-0 achterstand voor Bayer. Kiessling en Helmes lieten de hoop terug wat opflakkeren voor de bezoekers, maar de heropleving kwam te laat.

Leverkusen belandt zo op de derde plaats in het klassement op drie punten van Bayern München die gisteren op een gelijkspel bleven steken in Keulen. Podolski bracht de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar Gomez zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Daniel Van Buyten liet zich nog opmerken met een knappe vrije trap die maar net gepareerd kon worden door de Keulen-doelman. 

Schalke 04 bezet de tweede plaats op twee punten van Bayern München na hun 1-4 overwinning op het veld van Eintracht Frankfürt. Matip en Höwedes brachten de bezoekers nog voor het kwartier op 0-2, maar Meier kon net na de pauze milderen. Rakitic en Kuranyi dikten de score nog tot 1-4 aan in de slotfase van de wedstrijd. 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in