Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) zit morgen samen met alle betrokken partijen om de veiligheidssituatie na de gewelddadige gijzeling van vrijdag te evalueren en de nodige bijkomende maatregelen te treffen. Dat maakt ceo Freddy J. Hanard zondag bekend.

'We wensen een optimale veiligheid die voortdurend getoetst en verbeterd wordt. Blijvende investeringen in veiligheid zijn van cruciaal belang voor onze sector. Er ligt overigens een veiligheidsplan klaar voor de bevoegde instanties, met de bedoeling om de veiligheid in de sector te optimaliseren'.

De manier waarop de diamantair werd overvallen, brengt een ware schokgolf teweeg bij de Antwerpse diamantairs. 'Het betreft een professionele, criminele bende, die op zeer agressieve manier te werk is gegaan. De diamantsector is een risicogroep inzake tigerkidnappings en brutale overvallen. Er wordt al enorm geïnvesteerd in de beveiliging van de diamantsector. En dat is ook normaal, gezien het belang van de diamantsector voor België (8 pct van het Vlaams exportproduct, 5 pct van de Belgische export)', besluit Hanard.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in