De Belgische delegatie voor het WK indoor atletiek, dat van 12 tot 14 maart in het Qatarese Doha wordt gehouden, telt na de schorsing van sprintster Fatmata Bangura nog twaalf leden. Dat is er één meer dan in Birmingham in 2004.

Zes onder hen nemen deel aan de 4x400 meter bij de mannen, en lopen, als ze niet gediskwalificeerd worden, in principe een Belgisch record. Na een weekend teambuilding liet coach Jacques Borlée zondag in Genval zijn licht schijnen over het WK. "Op het WK in 2009 werden we nog knap vierde, en om nog beter te doen, hebben we keihard gewerkt, want in de sport moet je altijd gaan voor de overwinning", klonk het.

Tia Hellebaut zorgde op het WK indoor in Valencia in 2008 voor de eerste gouden medaille voor ons land in zaal. Voor de editie van dit jaar ligt alle hoop op de schouders van het 4x400m-team. Regerend olympisch en wereldkampioen (open lucht) Amerika en Rusland, dat derde werd in Peking, zullen volgens Jacques Borlée moeilijk te kloppen zijn, maar ook Jamaica wordt een zware dobber volgens de coach.

Het is de tweede keer dat het WK indoor in Azië gehouden wordt, na het Japanse Maebashi in 1999. 150 landen (een record) nemen deel, in totaal 657 atleten (374 mannen en 283 vrouwen) tekenen present in Doha.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in