Tweedeklasser KVK Tienen heeft beslist dat het geen beroep meer zal doen op de diensten van Ben Mbemba. Meer nog, het contract van de speler wordt meteen ontbonden. "Hij kon niet meer functioneren bij Tienen. De feiten waren zéér ernstig", wist de club te melden. De beslissing kwam er nadat het op training tot een slaande ruzie kwam tussen Mbemba en diens ploegmaat Siegerd Degeling.

Naar aanleiding van de gebeurtenis, plaatste de club volgend officieel bericht op zijn website: "Aanleiding is een incident op de dinsdagtraining, waarbij het tijdens een onderling partijtje tot een handgemeen kwam met een ploegmaat. Sportiviteit, wederzijds respect en teamgeest zijn waarden die door een familiale club als KVK Tienen bijzonder hoog in het vaandel worden gedragen."

"De feiten waren dermate ernstig dat het verder functioneren van Ben Mbemba binnen onze club in het algemeen en de spelersgroep in het bijzonder niet meer mogelijk was. Na het horen van de betrokken spelers, hun teamgenoten en de technische staf besliste KVK Tienen dan ook de overeenkomst met de speler in kwestie te verbreken". 
Mbemba begon dit seizoen 2 keer in de basis en viel 8 keer in. Hij scoorde geen enkel doelpunt.  

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in