In de Nederlandse Eredivisie lijkt AZ terug op dreef te komen. Na de 0-3 winst bij Vitesse, waren de Alkmaarders wederom goed bij schot tegen Heerenveen. Het werd 4-1. Rode Duivel Maarten Martens scoorde de gelijkmaker. Leider PSV, op zijn beurt, ging onderuit op het veld van NAC Breda met 2-1 en geeft zo de kans aan Twente om de koppositie over te nemen.

In Alkmaar zag het thuispubliek zijn ploeg eerst op achterstand komen. De Serviër Djuricic was eerder op de bal dan de uitkomende AZ-doelman Romero en kon zo de openingstreffer binnentikken.

Voor AZ was dat het teken om in actie te schieten. Lens zag landgenoot Maarten Martens moederziel alleen staan en bood hem de 1-1 aan. Nog voor de pauze klom het team van Advocaat zelfs op voorsprong. El Hamdaoui kopte de rebound van Schaars binnen na diens schot op de dwarsligger.

Net na rust kwam AZ echter goed weg, nadat Djuricic voor leeg doel onbegrijpelijk nog de lat raakte. De Alkmaarders lieten daarna niets meer aan het toeval over. Lens draaide de bal subtiel in de winkelhaak en Homan kon in blessuretijd de score zelfs nog aandikken voor de ploeg van de Kleine Generaal.

PSV kende heel wat minder geluk. De lampenclub ging met 2-1 verliezen in Breda en verloor al na een kwartier zijn spits Danny Koevermans. Toch kwamen de Eindhovenaren op voorsprong nadat Orlando Engelaar op wandel ging door de verdediging van NAC.
 

Na dat doelpunt gingen de rood-witten iets te fel op hun lauweren rusten, waardoor de thuisploeg terug in de wedstrijd kwam. Na onzeker verdedigen kon Vukovic de gelijkmaker scoren nog voor de pauze. PSV leek zich te herpakken, maar een uitgekookt en efficiënt NAC kon via Schilder zelfs nog de drie punten thuis houden.

Door dit verlies kan tweede plaats Twente de koppositie overnemen van PSV. Dan moet het wel nog voorbij RKC Waalwijk.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in