De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft scheidsrechter Frank De Bleeckere aangeduid voor de Champions League-wedstrijd Arsenal-Porto. Het betreft de terugmatch van de 1/8e finale. De heenmatch eindigde op 2-1 in het voordeel van Porto. Peter Hermans en Walter Vromans zijn de assistenten. Serge Gumienny is vierde official.

De Bleeckere, Hermans en Vromans zijn bovendien net terug zijn van de FIFA-stage in Gran Canaria en zijn geslaagd in de fysieke proeven voor de Wereldbeker 2010 in Zuid-Afrika, zo meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zondag.

Begin februari werd Frank De Bleeckere (43) door de Wereldvoetbalbond (FIFA) opgenomen op een lijst met 30 scheidsrechters voor Zuid-Afrika. Op basis van een aantal fysieke tests die in de maanden voor de start van de WK-eindronde (op 11 juni) worden afgenomen, zal een keurgroep van 24 scheidsrechters worden samengesteld die ook effectief wedstrijden zullen leiden.

Frank De Bleeckere, die eind volgend jaar stopt met fluiten, was er ook al bij op het WK 2006 in Duitsland. In 2008 kreeg hij op het Europees kampioenschap een halve finale toegewezen. Voor het WK in Zuid-Afrika wordt hij bij de favorieten voor de finale genoemd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in