Indische diamantairsfamilie 18 uur lang gegijzeld in Antwerpen
Foto: rr
De Indische diamantindustrie is in shock na wat een van de grootste overvallen op een Indische diamantair in Antwerpen wordt genoemd. Een vooraanstaande diamantair werd vrijdag achttien uur lang gegijzeld in zijn woning. De gijzeling kwam tot een einde nadat de diamantair een grote hoeveelheid diamanten overhandigde.

Het slachtoffer is, volgens de Indische nieuwsbron The Times of India, Pankaj Maldar, eigenaar van diamantbedrijf Karp Impex NV. Hij werd samen met vrouw en kinderen door een bende onder vuur gehouden in zijn woning. Pas na achttien uur en de overhandiging van een grote hoeveelheid diamanten ging de bende ervan door.

Vasant Mehta, voorzitter van Gems and Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) bevestigt de feiten in The Times of India. 'Dit is een van de grootste diamantroven ooit op een Indiër in Antwerpen.'

Mehta kondigt een interpellatie aan bij het geplande bezoek van kroonprins Filip aan India vanaf 25 maart. 'We zullen bij hem de veiligheid van de Indische diamantairs aan de kaak stellen.'

Het is niet bekend hoeveel de overvallers exact buit hebben gemaakt.

De overval wordt bevestigd in gerechtelijke kringen.Het Antwerps parket communiceert, op uitdrukkelijke verzoek van de betrokkenen, niets over de feiten.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in