Sandra Bullock is zaterdag bekroond als slechtste actrice van het jaar. Voor haar rol in de komedie 'All about Steve' kreeg ze de Razzie-Award, een anti-Oscar voor het slechtste wat Hollywood jaarlijks te bieden heeft. De ironie wil dat Bullock vanavond ook kans maakt op een Oscar voor haar rol in het drama 'The blind side'.

Bullock toonde zich sportief en kwam de award persoonlijk afhalen. Meestal sturen de prijswinnaars hun kat. Ze werd dan ook beloond met luid applaus van de 700 aanwezigen.

De actrice deelde dvd's uit van "All about Steve" en zei volgend jaar terug te komen als de jury beloofde de film te bekijken en echt vindt dat het de slechtste film van het jaar was.

Vielen nog in de prijzen: 'Transformers: Revenge of the Fallen' als slechtste film van het jaar, 'Battlefield Earth' als slechtste film van het decennium, Eddy Murphy als slechtste acteur van het decennium en Paris Hilton als slechtste actrice van het decennium.

De Razzies worden traditioneel een dag voor de Oscars uitgereikt. Sandra Bullock kan overigens de eerste zijn die zowel tot slechtste en als tot beste actrice wordt uitgeroepen. Ze is zondagavond immers genomineerd voor een Oscar als voor haar rol in "The blind Side' en geldt zelfs als de grote favoriete voor het gouden beeldje.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in