Overval op grootste pokertornooi van Duitsland
Hotel Grand Hyatt in Berlijn waar overvallers buit maakten op een pokertoernooi. Foto: reuters
Vier gewapende en gemaskerde personen hebben zaterdag een overval gepleegd op het grootste pokertornooi van Duitsland. Volgens de Duitse media maakten ze een som van 800.000 euro buit. Het tornooi had een miljoen in kas.

De vier vielen het luxehotel Grand Hyatt in Berlijn binnen met vuurwapens en een machete. Ze eisten onmiddellijk geld van het personeel. Een bewakingsagent kon een van de vier kort overmeesteren, maar werd daarna aangevallen door de overige bendeleden.

De overvallers hebben geen schot gelost, maar in de paniek die ontstond zijn wel enkele lichtgewonden gevallen. De daders vluchtten in de richting van een groot shoppingcentrum.

Organisator European Poker Tour vermoedt dat de misdadigers werden aangetrokken door de grote som die de winnaar van het tornooi zou ontvangen. De wedstrijd werd vier uur na het incident hernomen.

Het pokertoernooi werd ook live uigezonden door EPT Berlin op internet. De uitzending registreerde de paniek van de spelers en dealers, maar werd na een aantal seconden toch stopgezet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in