Een Zuid-Koreaans koppel liet hun drie maanden oude dochter verhongeren, terwijl ze samen een virtuele dochter online grootbrachten.

Vader Kim Yoo-chul en moeder Choi Mi-sun brachten 12 uren per dag door in het internetcafé, waar ze Second Life speelden. Second Life is een online computerspel waar je 'een tweede leven' kan opbouwen. Terwijl ze daar hun virtuele dochter opvoedden, lieten ze hun echte dochter alleen thuis. Het koppel was geobsedeerd door het spel en verwaarloosden hun echte leven.

Toen ze terugkwamen van het internetcafé vonden ze hun dochter dood. Ze belden nog de hulpdiensten, maar het mocht niet baten. De patholoog die de autopsie uitvoerde stelde vast dat het meisje verhongerd was. "Het kind werd duidelijk een lange tijd niet gevoed en ze was uitgedroogd." De politie wou het koppel arresteren, maar ze verdwenen na de begrafenis van hun dochter.

Op dinsdag konden de twee dan toch gearresteerd worden. Het ouderpaar voelt zich naar eigen zeggen enorm schuldig en zou het gamen afgezworen hebben.

Online games zijn extreem populair in Zuid-Korea. Onlangs viel een 28-jarige man dood nadat hij 50 uren aan één stuk door Starcraft had gespeeld, zonder te eten of te drinken.