Open VLD lanceert congreswebsite moedigeverandering.be
Foto: belga
Via de website moedigeverandering.be kunnen OpenVLD-leden de komende maanden alle activiteiten en werkzaamheden volgen van acht werkgroepen die het Toekomstcongres in juni inhoudelijk voorbereiden. Partijvoorzitter De Croo nodigt alle leden uit om deel te nemen aan het inhoudelijke debat.

Maandag werden op het partijhoofdkwartier de thema's en de thema-voorzitters en -rapporteurs van de werkgroepen voorgesteld.

Zo leidt Kamerlid Maggie De Block in de komende maanden samen met Vlaams parlementslid Vera Van der Borght de werkgroep rond pensioenen en gezondheidszorg. Rik Daems en rapporteur Egbert Lachaert zetten hun schouders onder de denkgroep rond arbeid. Martine Taelman en Kris Luyckx buigen zich over fraudebestrijding en justitie, terwijl Willem-Frederik Schiltz zich samen met Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem zal bezighouden met groene economie, mobiliteit en ecofiscaliteit.

Annick De Ridder en jongerenvoorzitter Philippe De Backer engageren zich rond staatshervorming en een efficiënte overheid. Irina De Knop en Sofie Staelraeve zullen de werkgroep rond onderwijs, cultuur en media in goede banen leiden. Fientje Moerman zal met Nele Lijnen nadenken over de EU, de NAVO en internationale samenwerking. Marino Keulen ten slotte zal met Jean-Jacques De Gucht de debatten rond diversiteit en ethische thema's leiden.

Een congrescommissie, samengesteld uit het voorzittersteam en de fractieleiders, zal de werkgroepen coördineren en ervoor zorgen dat ze elkaar inhoudelijk niet overlappen.

Bedoeling is dat leden een vooraanstaande rol krijgen in de voorbereiding van de congressen. Zij kunnen vanaf vandaag terecht op de website moedigeverandering.be voor alle informatie over de verschillende themagroepen. Regelmatig vinden er chatsessies en polls plaats.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig