Winnaar van de dag, Bobbie Traksel, was helemaal doorweekt bij zijn aankomst, maar dat stond zijn geluk niet in de weg.

"Ik win een heel speciale koers. Kuurne-Brussel-Kuurne was trouwens de eerste wedstrijd die ik ooit reed als prof. Nu ben ik daarin de beste en dat in zo'n vreselijk weer", straalde Bobbie Traksel. "Ik maakte deel uit van een groepje met drie dat voor de helling van La Houppe tot stand kwam.

Eerst moest die Fransman, Rony Martias, eraf. Dan verloor ik ook mijn teamgenoot en trainingsmaatje Arnoud van Groen. En toen dacht ik: waar ben ik nu in godsnaam mee bezig? Gelukkig kregen Rick Flens en Ian Stannard dan aansluiting met mij. In volle finale wou Flens ons nog afschudden maar dat lukte niet. In de sprint om de zege was ik de sterkste. Ik kan het nog altijd niet geloven maar ik ben apetrots op het ezeltje dat ik hier kreeg als eindlaureaat. Ik win in het openingsweekend en dat is ronduit geweldig", stelde Bobbie Traksel.

Flens: "Ben een strijkijzer in de sprint"

In volle finale trachtte Rick Flens zijn metgezellen nog af te schudden maar daar slaagde hij niet in. "Je weet dat wanneer je met Bobbie Traksel naar de meet gaat, je kan sprinten voor de tweede plaats. Toch in mijn geval althans", gaf Rick Flens mee. "Ik spurt namelijk even snel als een strijkijzer. Ik gaf misschien de beste indruk van de drie maar ook ik zat stikdood. Dit was echt een rotweer om in te koersen. Me warm houden was mijn eerste bekommering maar dat lukte niet. Ik ben helemaal verkleumd", verduidelijkte Rick Flens.

Stannard: "Een zeer lastige dag"

Zaterdag was Team Sky nog de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad met Juan Anotnio Flecha. In Kuurne-Brussel-Kuurne plaatsten ze met Ian Stannard opnieuw iemand op het podium, zij het dan wel voor de derde plaats.

"Het was een zeer lastige dag waarin ik maar aan één ding dacht en dat was zo goed mogelijk trachten te overleven", lachte Ian Stannard. "Toen ons driekoppig groepje zich vormde wist ik dat dit de goede vlucht zou zijn. Ik was dus al zeker van een podiumplaats. Spijtig genoeg werd ik slechts derde maar ik kon echt niet beter. We doen met onze ploeg een uitstekende zaak in het Belgische openingsweekend", besloot Ian Stannard.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig