Betoging tegen aartsbisschop Léonard
Foto: belga
Zaterdag is er in Mechelen een betoging tegen aartsbisschop Léonard. De actievoerders willen protesteren tegen de 'homofobe' uitspraken van Léonard. Onder meer de vakbond BBTK-ABVV heeft zijn leden opgeroepen mee te lopen.

De actie was aanvankelijk een initiatief van de Facebookgroep ’Léonard en co? 10.000 X NO !!!’, die opriep om te demonstreren bij de inauguratie van de nieuwe aartsbisschop.

'Maar een Facebookgroep blijft een virtueel gegeven. Wij wilden meer. Enkele mensen begonnen ook echt samen te komen om die actie te organiseren. De dag dat Léonard in Mechelen geïnstalleerd wordt, vonden we een geschikte datum", zegt de kersverse actiegroep ’Leonard&Co’ in een mededeling.

De betoging heeft de steun van de holebi/transgenderfederatie ’çavaria’ en de koepelorganisatie van holebi-jongeren ’WJNH’. Ook de vakbond BBTK-ABVV roept leden en militanten op om mee op te stappen door de straten van Mechelen.

De betoging start om 13.30 uur aan het hoofdstation van Mechelen. De optocht trekt richting Grote Markt (via de Bruul). De organisatoren verwachten minstens 100 à 150 actievoerders.