Jean-Jacques Cassiman nieuwe voorzitter kankerliga
Foto: belga
De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) heeft woensdagavond professor Jean-Jacques Cassiman aangeduid als nieuwe voorzitter. Cassiman volgt Wivina Demeester op, die sedert januari 2007 voorzitter was. Met de wetenschappelijke expertise en uitstraling van professor Cassiman hoopt de VLK haar steun aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in de komende jaren te versterken. Dat meldt de VLK donderdag.

Jean-Jacques Cassiman (66) is een wereldvermaarde wetenschapper op het vlak van DNA en menselijke erfelijkheid. Na zijn studies aan de K.U.Leuven voerde hij vijf jaar lang onderzoek naar de menselijke genen aan de Stanford Universiteit in de VS. In 1984 werd hij benoemd als professor in de Menselijke Erfelijkheid en in 1995 werd hij afdelingshoofd in het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid, verbonden aan de K.U.Leuven.

Cassiman wijst als expert in de menselijke erfelijkheid op de groeiende rol van de genetica in de vroegtijdige opsporing en behandeling van kanker. "Dankzij meer en betere genetische informatie wordt de diagnose van kanker efficiënter en kan de behandeling beter afgestemd worden op de patiënt", aldus de professor. Hij ziet in deze evolutie dan ook een belangrijke rol weggelegd voor de VLK.

De Vlaamse Liga tegen Kanker zet zich in voor kankerpatiënten en hun omgeving, voert preventiecampagnes en oefent invloed uit in het belang van de kankerpatiënt en de volksgezondheid. De organisatie is ook een belangrijke financier van zorgprojecten in ziekenhuizen en vernieuwende kankeronderzoeksprojecten.

Het voorzitterschap van de VLK duurt in regel twee jaar en kan verlengd worden.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in