Orka doodt trainer in SeaWorld
Foto: ap
Een orka heeft woensdag in het beroemde pretpark SeaWorld in Florida voor de ogen van verschillende toeschouwers een trainer gedood. Het incident vond plaats enkele minuten voor de show begon. Volgens CNN zou het mannelijke dier in het verleden ook al betrokken geweest zijn bij een dodelijk incident.

Over de precieze omstandigheden van het ongeval woensdag bestaat nog onduidelijkheid. De 40-jarige vrouwelijke trainer was in elk geval één van de meest ervaren van het attractiepark. Volgens de politie is ze uitgegleden en in het bassin gevallen, waarna de orka haar deed verdrinken. Maar volgens ooggetuigen werd de vrouw aangevallen door het dier, dat uit het water sprong en haar als een lappenpop dooreen schudde en tussen zijn tanden vermorzelde.

De orka, Tilikum, weegt zo’n 5 ton en is dertig jaar oud. Volgens CNN zou het dier in het verleden ook al betrokken geweest zijn bij een dodelijk incident. In 1999 drong een man na sluitingstijd het park binnen, maar werd er een dag later dood teruggevonden bij de walvissen.

Het ongeval van woensdag was het zwaarste in de geschiedenis van het attractiepark.