Bioscoopuitbaters boycotten 'Alice in Wonderland'
Foto: rr
De boycot van de nieuwe Disney-film 'Alice in Wonderland' van regisseur Tim Burton wordt nu ook in ons land concreet. De grote bioscoopuitbaters willen de film niet programmeren zolang Disney 'er zich niet toe bindt de marktregels te respecteren'.

Walt Disney wil de dvd van 'Alice in Wonderland' al vanaf 1 juni verkopen, wat minder is dan 3 maanden na de release van de film in de bioscoop begin maart. Dit gaat volgens de bioscoopuitbaters in tegen afspraken die de bioscoop- en de dvd-branche met elkaar hebben gemaakt.

'De beslissing van Disney lijkt zeer provocerend net na het moment waarop een groot aantal bioscopen zich hebben uitgerust met zeer dure installaties voor de digitale 3D-projectie', klinkt het in een mededeling van de Federatie van Cinema's van België.

De bioscoopuitbaters weigeren nu om 'Alice in Wonderland' in hun zalen te programmeren 'indien Walt Disney zich er niet toe verbindt om de regels en gebruiken van de markt te respecteren'.

Het gaat om de filmzalen van UGC, Euroscoop, Acinapolis, Cinepointcom, Imagix, Utopolis en Les Grignoux. Ook Kinepolis zou de film niet programmeren, zegt de federatie nog.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig