'Hugh Hefner moet besparen op Playboy-bunnies'
pn Foto: © L61
Crisis of niet, Playboy-baas Hugh Hefner geniet met volle teugen van zijn luxeleventje. En dat is niet naar de zin van de aandeelhouders van het blootblad. Hefner zou een verkoop van het blad gesaboteerd hebben om in zijn mansion te kunnen blijven wonen.

"Hefner blijft het geld door deuren en ramen smijten en dat terwijl het bedrijf in crisis is", citeert TMZ.com een misnoegde aandeelhouder.Terwijl het blad in de financiële problemen zit, "blijft hij de bloemetjes buitenzetten in zijn Playboy-villa met zijn wulpse blondines."

Hefner zou de voorbije zes maanden twee gunstige aanbiedingen hebben gekregen om het bedrijf te verkopen, maar die zou hij moedwillig hebben gedwarsboomd. Intussen lopen de aandeelhouders een smak geld mis en profiteert Hefner van zijn luilekkerleventje.

"Een exemplaar van Playboy is vandaag een stuk meer waard dan een aandeel in Playboy", stelt de aandeelhouder sarcastisch. In 1999 kostte een aandeel nog 26 euro, nu is dat nog maar 2,29 euro. Een Playboy in de VS kost zo'n 4,35 euro. Diverse aandeelhouders eisen nu een schadevergoeding.

De 83-jarige Hefner stampte Playboy in 1953 uit de grond. Sterren als Pamela Anderson, Ursula Andress, Kim Basinger en LaToya Jackson gingen uit de kleren voor het blootblad, dat in ongeveer 40 landen verschijnt.