Leterme: 'Zonder taboes naar veiligheidsproblemen Brussel kijken'
Foto: reuters
'We moeten zonder taboes heel de keten van beveiliging doorlichten', dat heeft premier Yves Leterme (CD&V) maandag in het VRT-radioprogramma 'De Ochtend' verklaard in een reactie op de veiligheidsproblemen in Brussel.

De federale regering neemt het veiligheidsprobleem in de hoofdstad de komende dagen onder de loep. Woensdag staat de kwestie ook op de agenda van het federale kernkabinet.

De premier laat verstaan dat zijn regering niet zomaar van plan is om in te gaan op de roep van sommige Brusselse burgemeesters om meer geld en middelen vrij te maken. 'Er moeten eerst garanties zijn dat die extra middelen goed worden aangewend', zegt Leterme.

Net als zijn minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) is premier Leterme ervan overtuigd dat het weinig zin heeft om de fusie van politiezones van bovenaf op te leggen. Zeker niet als er in Brussel geen wil is om daaraan mee te werken. Toch zou het volgens Leterme een goede zaak zijn als er werk kan gemaakt worden van een 'schaalvergroting'.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in