Verdachten opgepakt in Laken
Foto: belga
In Laken zijn de speciale eenheden van de federale politie binnengevallen in het appartementsgebouw waar de overvallers van een wisselkantoor hun toevlucht gezocht zouden hebben. Alle bewoners werden naar het commissariaat gebracht, zes van hen beantwoorden aan de beschrijving van de daders. Die schoten vanmorgen een agent neer na een hold-up op een wisselkantoor in de Adolphe Maxlaan.

De zes verdachten worden momenteel ondervraagd. De politie voert momenteel een huiszoeking uit in het appartementsgebouw aan de De Wautierstraat in Laken.

 

De drie daders vielen het wisselkantoor zaterdagmorgen binnen met oorlogswapens, maar konden geen buit maken. Na de overval sloegen de daders op de vlucht. Een politiewagen zette de achtervolging in, een andere politiewagen probeerde de daders te onderscheppen met een blokkade aan de Antwerpsesteenweg. 

Daar openden de overvallers het vuur. Een van de agenten werd drie maal geraakt in het rechterbeen. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

'In het ziekenhuis kreeg hij onmiddellijk morfine toegediend en hij wordt in de komende uren geopereerd', aldus een vertegenwoordiger van de politievakbond VSOA. De agent verkeert niet in levensgevaar.

Verschanst

De overvallers vluchtten naar Laken en verschansten zich vermoedelijk in het appartementsgebouw aan de De Wautierstraat.  

Naar aanleiding van de schietpartij pleit de politievakbond VSOA voor zero tolerance in Brussel.