Het stoffelijk overschot van een vorig jaar verdwenen loterijwinnaar is teruggevonden, begraven in een tuin in de Amerikaanse staat Florida. Dat heeft de politie vrijdag meegedeeld.

De identiteit van het lichaam werd aan de hand van vingerafdrukken vastgesteld. Het is nog onduidelijk hoe de man, Abraham Shakespeare (43), aan zijn eind is gekomen

Shakespeare won in 2006 de jackpot in de staatsloterij van Florida. Hij koos ervoor de prijs van bijna zeventien miljoen dollar ineens uitbetaald te krijgen. In april 2009 verdween hij, maar pas in november werd aangifte gedaan van zijn vermissing.

Een vrouw die in 2007 met Shakespeare bevriend was geraakt nadat hij een duur huis had gekocht, zei in december tegen een lokale krant dat zij hem had geholpen te verdwijnen. Zij had graag dat hij zich weer meldde, zo vertelde zij, omdat de politie op zoek naar sporen steeds haar huis en auto overhoop kwam halen.

Het lijk van de loterijwinnaar werd gevonden in de tuin van het huis van de vriend van de vrouw. De politie beschouwt haar niet als verdachte, maar wil haar wel nader aan de tand voelen.