VT4 trekt met de nieuwe voorjaarsprogrammatie volop de Vlaamse kaart. ‘De tv-zender pakt onder meer uit met ‘Wat een Leven’, een reeks over het alledaagse leven van BV's. Dat meldt VT4 donderdag in een persbericht.

Onder meer Yanina Wickmayer, Tanja Dexters, Pieter Loridon, Jean-Marie Dedecker, Miss België Cilou Annys, Els De Schepper, Jan Verheyen en vele anderen gunnen de kijker een blik in hun leven.

‘Huizenjacht’ blijft dagelijks op post, maar met een versterkte ploeg. Cara Van der Auwera, Véronique De Kock en interieurarchitect Filip Deslee schakelen ‘huisdokter’ Michèle van Sébrouck in. Haar interieurontwerpen moeten het programma mee een nieuwe impuls geven. ‘Huizenjacht’ pakt in 2010 ook uit met een stunt: Cara en Veronique gaan hun eigen bouwavontuur aan. Het resultaat moet een functionele, eigentijdse en betaalbare lage-energiewoning worden. Een kijker kan die woning dan winnen.

Er komt een derde seizoen van ‘Komen Eten, waarin Vlaamse sterrenchefs voor elkaar koken. Elke maandagavond staat het eerste en het tweede seizoen van ‘Vermist’ geprogrammeerd.

Daarnaast brengt VT4 de docusoap ‘Tienermoeders’, een nieuw seizoen van ‘Help, Mijn Man is een Klusser’ en ‘Rekening in het Rood’, waarin een financieel expert en een mental coach in de bres springen voor mensen met een gat in hun hand.