Hilde Vernaillen wordt CEO bij P&V, en Jacques de Vaucleroy wordt directeur-generaal van de regio Noord-, Centraal- en Oost-Europa.

De Vaucleroy volgt op 15 maart een andere Belg, Alfred Bouckaert, op. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de verzekeringsactiviteiten van AXA in Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland en Centraal- en Oost-Europa evenals voor AXA Bank Europe. Hij zal ook Bouckaert -die op pensioen gaat- vervangen in het directiecomité van de AXA-groep.

De Vaucleroy (49) heeft het grootste deel van z’n carrière binnen de ING groep doorgebracht. Hij was er onder meer lid van het uitvoerend comité.

De raad van bestuur van de verzekeringsgroep P&V heeft vandaag beslist om Hilde Vernaillen (42) te benoemen tot opvolger van huidig CEO Jacques Forest. Die wissel zal plaatsvinden op het einde van Forests mandaat, in juni 2011, als de man op pensioen gaat. Tot dan neemt Vernaillen het mandaat op van vicevoorzitter van het directiecomité.

In april 2002 maakte Vernaillen de overstap naar P&V. In 2006 trad ze toe tot het directiecomité. In juni 2011 wordt ze dus de voorzitter van het directiecomité, al moet het CBFA nog formeel akkoord gaan.

Daarnaast geeft P&V voorlopige resultaten vrij voor 2009, "die als zeer bevredigend kunnen bestempeld worden". "Alle verzekeringsmaatschappijen van de groep (onder mee P&V Verzekeringen en Vivium, nvdr) hebben mooie winstcijfers opgetekend. Deze winsten zullen gebruikt worden om de eigen middelen en dus ook de solvabiliteitsmarges te verstevigen", luidt het. Voor P&V Verzekeringen loopt het resultaat op tot meer dan 60 miljoen euro.

Daarnaast is er ook sprake van "een goed commercieel jaar". Bij Vivium steeg de verkoop van de schadeverzekeringen met 5 procent. Bij P&V Verzekeringen -dat met exclusieve agenten werkt- is dat +11 procent voor niet-leven.