Klara.be, het cultuurplatform van de VRT, ondergaat een metamorfose. Cobra.be is vanaf vrijdag de uitvalsbasis voor het hele culturele aanbod van de VRT. Actualiteit, Archief en Agenda zijn de drie sleutelwoorden. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht.

De klemtoon ligt op het audio- en videoaanbod: actueel materiaal uit de lopende radio- en tv-programma’s op de VRT-netten, materiaal specifiek voor Cobra.be geproduceerd en items uit het archief van de VRT.

Met de lancering van Cobra.be versterkt de VRT zijn online thematisch aanbod. De site brengt elke dag een ruime selectie uit het cultuuraanbod van Canvas, Eén, Radio 1, Klara, Studio Brussel en deredactie.be, maar ook eigen opinies onder de vorm van recensies, blogs en reportages.

Cobra.be pakt ook uit met stukken uit het VRT-archief. De actualiteit dient daarbij als leidraad. Verder werkt de site nauw samen met CultuurNet Vlaanderen. Met een versie van de zoekrobot van UiTinVlaanderen.be komt de bezoeker te weten welke culturele activiteiten er op de agenda staan.

Klara.be focust voortaan volledig op de gelijknamige radiozender. De luisteraar vindt zijn vertrouwde programma-informatie terug op een vernieuwde site.