Vlaams parlementslid Bart Tommelein (Open Vld) is blij dat de VRT toegeeft dat de inhoud van radiozender niet helemaal strookt met de opdracht van de openbare omroep.

Tegelijk waarschuwt hij om "de kar niet voor het paard te spannen". "Ik hoop dat de VRT niet krampachtig gaat zoeken om een opdracht voor MNM te vinden. Als MNM niet binnen het kader van een openbare omroep past, moet men de juiste beslissing durven nemen", stelt Tommelein.

Volgens Tommelein heeft MNM een commercieel profiel en past de zender niet bij de openbare omroep. Volgens de Open Vld’er geeft de VRT nu ook zelf toe dat het zo niet verder kan met MNM. Zo verklaarde VRT-woordvoerster Diane Waumans eerder deze week: "De zender zit zeker op het randje van onze opdracht en dat weten we al langer. MNM was al een tijdje een aandachtspunt, ook qua belangstelling van het publiek van de zender".

Bij de VRT stelt men nu de vraag hoe ze de radiozender kunnen omvormen tot een zender die wel binnen het kader van een openbare omroep valt. "Nogal vreemd", vindt Tommelein. "Het lijkt me logisch dat je eerst duidelijk je opdracht definieert en op basis daarvan specifieke programma’s maakt. Nu doet men het omgekeerde: men probeert de zender aan te passen en te kneden in het kader van de omroep".