Het Franse weekblad Paris Match betreurt een "extreem zware aanval op de vrijheid van informatie". Op gerechtelijk bevel moest het tijdschrift donderdag op de frontpagina meedelen dat het de rechten van prinses Caroline (52) en Ernst August Prinz von Hannover (55) heeft geschonden.

Paris Match had in september 2009 op de cover een foto van Caroline gepubliceerd en de scheiding van het paar aangekondigd.

"Paris Match werd veroordeeld omdat het de waarheid heeft gezegd", schreef hoofdredacteur Olivier Royant. De informatie werd verspreid "door alle Europese en wereldwijde media". "Wie er belang aan hecht dat zijn gezinsgeluk met foto's gestalte wordt gegeven, kan diezelfde pers niet beschuldigen van de publicatie van onprettige infomatie".

Royant beschouwt het vonnis als bewijs voor de achteruitgang van de persvrijheid in Frankrijk. De rechtbank van Nanterre bij Parijs kwam daarentegen op 10 december 2009 tot het besluit dat het bericht in Paris Match de privésfeer van Caroline en Ernst-August von Hannover heeft geschonden. Het tijdschrift moet de veroordeling van zijn uitgeverij Hachette Filipacchi op verzoek van beide benadeelden op zijn cover mededelen.

Prinses Caroline en Ernst August von Hannover verdedigen zich regelmatig tegen ongeoorloofde publicaties van foto's van paparazzi en artikelen over hun privéleven. Haar grootste zege tegen de paparazzi behaalde Caroline in 2004 voor het Europees Hof van de Mensenrechten.